Eğer siz de benim gibi fıçı bira işine girmeyi düşünenlerdenseniz, kafanıza takılacak noktalardan biri de Keezerınızın (ben burada şimdilik hep keezer -sandık tipi derin dondurucu- ölçüsü vereceğim ama isteyen kegerator -buzdolabı- ölçüsüde ekleyebilir) iç ölçüleri olacaktır. Çünkü, aklınıza hangi keezerın kaç fıçı alacağı, nasıl alacağı, keezerı min. ne kadar yükseltmek gerektiği, içine co2 tüp + regülatör sığıp sığmayacağı gibi bir sürü soru takılacaktır.
Ülkemizde ki üreticiler derin dondurucuların dış ölçülerini ve iç hacimlerini litre bazında paylaşmaktadır, bu da bizim gibilere çok yardımcı olmuyor. Şuan yapılabilecek tek şey internette baktığınız bir ürünü mağaza mağaza gezip bulmak ve bulsanız dahi satıcının o ürünü reyonda tutmasını ummak. Stokta olmasına rağmen reyonda olmayan yada kapalı kutuda olan ürünü, ne yazık ki sırf siz içini ölçün diye açmıyorlar. 2. elde ise satıcıya bana iç ölçüsünü gönderir misiniz diye sorduğunuzda, ya iç ölçü ne demek 200lt derin dondurucu işte diye bir cevap alıyorsunuz yada siteden baktıkları dış ölçülerini yazıp gönderiyorlar
Her neyse, uzun lafın kısası ben bu aralar keezer arayışı içinde olduğum için mağaza mağaza gezip elde ne varsa iç ölçüsünü almaya çalışıyorum. Bugüne kadar ölçtüklerimi belki birisine faydası dokunur diye yazmak istedim. Sizde eğer elinizdeki keezer ve kegeratorlerin ölçülerini belirtirseniz, güzel bir bilgilendirme olur diye düşünüyorum. (ayrıca şuan yaa o kadar yazık umarım bu sorunu sadece ben yaşamıyorumdur diye de düşünmüyor da değilim )
Lütfen bu ölçüleri milimetrik kesin ölçüler olarak algılamayın, sonuç olarak mağaza ortamında elde şerit metre ile millet size ne yapıyor lan bu adam diye bakarken yapılan ölçümlerdir, artı/eksi 1cm hata payı vermenizi öneririm. Özellikle yükseklik ölçümünde, ben yüksekliği sandık tipi derin dondurucunun üst kısmında ki plastik parçanın bitiş yeri olarak alıyorum (ek resimde ki kırmızı çizgiden aşağısını yükseklik olarak ölçüyorum)
Not: Derin dondurucuların marka ve modeli resmin isminde yazmaktadır. Bazı ölçüler dondurucunun ön görünümünden bazıları ise yan görünümünden verilmiştir.